31.1.2016

Pennut ovat viikon ikäisiä

Pennut täyttivät tänään viikon. Ovat ihmetelleet sokeina ja kuuroina tästä maailmasta tasan pentulaatikon kokoista osaa nyt seitsemän päivää.
Syödään ja nukutaan, samassa läjässä.
Kaikki pentuset ovat lähes tuplanneet painonsa viikon aikana. Hajontaa painoissa on edelleen - painoeroa pienimmän ja isoimman välillä on jo yli 200g. Kaikki kuitenkin kasvavat suht tasaista tahtia ja painot ovat koko ajan nousussa, joten syytä huoleen meillä ei ole.
Hännät tanassa, tassuilla tahtia.
Onnistun vielä erottamaan kaikki yhdeksän ja olen keksinyt niille mielestäni kuvaavia nimiä - Läntti, Myyrä, Viiva, Varvas jne. Urokset on helppo erottaa toisistaan, koska toinen on isompi ja vaalea ja toinen tumma ja pienempi. Nartuista vain kaksi on selkeästi kokonaan vaaleampaa. Iso Vaalee ja Vaalee - luonnollisesti. Iso Vaalee on koko pentueen suurin ja tänään meni rikki 800g! :o Tummia narttuja on viisi. Kahdella on kaulassa isommat valkoiset laikut, mutta vain toisella on valkoista varpaissa. Yhdellä on valkoinen viiru kaulassa ja yhdellä kaksi haaleaa valkoista pilkku... jne.. Hetken kun pyörittää, niin aina olen vielä varmistunut siitä, mikä pentu on kyseessä.
Möngersin siskoni yli... melkein.
Pentu-tv on kyllä mitä viihdyttävintä katsottavaa ikinä! Nauran välillä ihan ääneen noille mönkijöille. Olen huomaavanani selkeitä luonne-erojakin joissain. Toisilla on tahtoa niin, että menevät ja tekevät just niin kuin haluat. Toiset taas ottavat leppoisasti, eivätkä jaksa olla niin moksiskaan juuri mistään.
Uni maittaa masu täynnä.
Lihis hoitaa edelleen pentuja erinomaisesti. Vaikuttaa tosin jo hieman siltä, että tylsääkin välillä on. Lenkeillä viihtyy pidempään ja paremmin. Veikkaan, että jos Lihikseltä kysyttäis, niin se ois valmis palaamaan reeneihin vaikka heti. :) Perusolemus on vielä hieman rauhallisempi kuin ennen tiineyttä, mikä sinänsä on ihanan helpottavaa. Varsinkin näillä pääkalloliukkailla keleillä!

Viikon takaisen pikamuuton johdosta muutama pikku detalji jäi vielä koiratilan remontista kesken. Jatkoin pientä pintaremonttia sitten eilen. Eipä ollut pennut - saatikka emo - moksiskaan, kun vieressä ruuvailin ja siirtelin pentulaatikkoa ees ja takaisin. :)
Lihistä ei paljon häiritse pienet remontit.
Hyvin meillä siis menee. Kasvattajakin osaa jo suurin piirtein nukkua yönsä rauhassa, eikä huolehdi jokaisesta ininästä. Lihis tulee tökkimään hereille kerran yössä, että pihalle pitää päästä, mutta muuten nukutaan koko poppoo varsinkin hyvin. <3 Nukun vielä jokusen yön patjalla pentulaatikon vieressä, mutta päivisin enemmän ja enemmän olen antanut Lihiksen ja pentujen olla keskenään.

Ei kommentteja: